Przez 3 dni można było posmakować polskich smakołyków na Dniach Naturalnej Żywności NATURA FOOD, które odbywały się w hali Expo w Łodzi. Zaprezentowały się na nich trzy firmy z Pabianic: piekarnia Społem PSS przy Konstantynowskiej (tradycyjne wypieki), Jantoń (aroniowe wino) i piekarnia Grabowski przy Torowej (chleb). Łódzkie targi zwiedziło tysiące osób. Nam smakował czysty żytni chleb Grabowskiego i genialny sernik tradycyjny ze Społem PSS.  
Regionalne i lokalne produkty przestają być symbolem prowincji, bo stają się stylem życia. Oprócz naszych smakołyków były wędliny tradycyjnie wędzone, ryby, miody, herbaty owocowe, sery kozie i owcze. Na targach można było robić zakupy. Podobało się, że obie pabianickie piekarnie wypiekają bez konserwantów.

Z nagrodą wraca tylko Grabowski. Dostał ją za wystrój stoiska.