W tym roku kucharze z restauracji biorących udział w festiwalu przygotują popisowy zestaw degustacyjny, składający się z przystawki i dania głównego. Klienci zapłacą za to 29 złotych.

Głosowanie na najlepszych będzie tradycyjne - na formularzach konkursowych. Ocenimy cztery kategorie: walory smakowe dania, aranżację talerza, jakość serwisu, atmosferę w lokalu. Ocenę będziemy wystawiać w skali 1 - 5.

Festiwal Smaki Pabianic rozpocznie się 15 listopada i potrwa do 18 listopada (do 16.00). 

Organizatorzy jeszcze kompletują listę restauracji. Wkrótce poznamy lokale, które dołączą do festiwalu. Wydarzenie na bieżąco można śledzić TUTAJ.

Podczas pierwszej edycji festiwalu, przez 4 dni pabianickie lokale odwiedziło ponad 2.000 klientów. Zobacz CO w zeszłym roku serwowały restauracje.

Które dania w poprzedniej edycji Wam najbardziej smakowały?