Bigos, że palce lizać

Bufet Erka serwuje zmarzniętym przechodniom gorący posiłek. Bigos rozchodzi się w mgnieniu oka

utworzono: 2016-11-30 13:17:03
ostatnia modyfikacja: 2016-11-30 13:42:57
autor:

O godz. 12.30 przed Urzędem Miejskim stanęło stoisko Bufetu Erka. Na co dzień Erka karmi pabianiczan w szpitalu. Dziś jednak szefowie bufetu postanowili wyjść na miasto i pochwalić się swoją kuchnią. Kucharze ugotowali 100 porcji bigosu.

„Nie wiedziałam, że w szpitalu można zjeść takie dobre rzeczy”, „Kapusta mięciutka, ale nie rozgotowana, idealna” – zachwalali degustujący pabianiczanie.

Bigos był ugotowany na golonce i karczku z kiełbasą, pieczarkami, grzybami leśnymi, jabłkami, śliwkami i powidłami śliwkowymi.

- Sami ukisiliśmy kapustę – mówi Agnieszka Palińska, kierownik Działu Żywienia w Pabianickim Centrum Medycznym. - Pabianickie Centrum Medyczne chce wrócić do tradycji.

 




Komentarze do artykułu: Bigos, że palce lizać

Nasi internauci napisali 1 komentarzy

Jeśli chcesz dodać komentarz, musisz się zalogować.

Kliknij tutaj

lukasz
komentarz dodano: 2016-12-01 00:35:03
z IP: 92.221.30.*
Fajny pomysł na reklamę, niech im się wiedzie jak najlepiej.





Nasze najnowsze video

Runmageddon Pabianice




ad



facebook