W pierwszej edycji festiwalu rywalizowało 11 pabianickich restauracji: Dom Tkacza, Galimatjas, House Of Sushi, Osada Rybacka Sereczyn, Passado, Pawilon Smaku, Presto, Salem, Sushi Zone, Wzorcownia by W. Bober, Zielona Górka.

Każda przygotowała swoje popisowe danie i deser. Za taki zestaw pabianiczanie płacili 25 zł. Od czwartku do niedzieli odwiedzający restaurację oceniali: smak dań konkursowych, aranżację talerza, jakość obsługi i atmosferę panującą w lokalu. Przez 4 dni pabianickie lokale odwiedziło ponad 2.000 klientów.

Dziś w Hotelu Fabryka Wełny ogłoszono wyniki. Zwycięzcą festiwalu została Osada Rybacka Sereczyn (ul. Graniczna). Podczas festiwalu serwowała gościom suma z kapustą i grzybami oraz szarlotkę.