ad

Już 2 września w pabianickiej Fabryce Wełny Hotel&SPA odbędzie się wyjątkowa kolacja przygotowana przez 12 kucharzy młodego pokolenia. Zebrana ze sprzedaży cegiełek kwota zostanie przeznaczona na pomoc dla Adama Piechy, który uległ poważnemu wypadkowi.

Po pierwsze: WEŹ UDZIAŁ!

Kolacja charytatywna dla Adama Piechy to wyjątkowa okazja, by wraz z najbliższymi spędzić miły wieczór, spróbować autorskich dań, a przede wszystkim – wspomóc jego rehabilitację. Dodatkowo goście wezmą udział w pokazie sommelierskim połączonym z degustacją wina. Kolacji towarzyszyć będzie muzyka na żywo, a wieczór poprowadzi dziennikarka Radia Zet, Agnieszka Kołodziejska.

Po drugie: SMAKUJ!
Autorskie menu opracowało 12 znanych kucharzy młodego pokolenia reprezentujących restauracje i hotele z całej Polski. Kucharze zgodzili się nieodpłatnie przygotować kolację na rzecz Adama. Patronat merytoryczny nad tym wydarzeniem objęli doświadczeni mistrzowie kuchni: Wiesław Bober - szef kuchni Fabryki Wełny Hotel&SPA oraz Robert Sowa i Jerzy Pasikowski, ale to młode, wschodzące gwiazdy kuchni podbiją tym razem nasze podniebienia.

Goście charytatywnej kolacji spróbują aż 6 dań degustacyjnych, w tym m.in. przystawki z zielonego groszku i żabnicy, szczupaka z topinamburem i figą, gołębia z karczochem i chrzanem oraz deseru z pasternaku z wanilią i czekoladą.

Po trzecie: POMAGAJ!
Adam Piecha to młody, 18-letni chłopak, który w październiku zeszłego roku uległ wypadkowi komunikacyjnemu. By wrócić do pełnej sprawności, Adam potrzebuje kosztownej rehabilitacji neurologicznej i fizjoterapii w specjalistycznym ośrodku. Pomóżmy mu wyzdrowieć! 

Bilety-cegiełki w cenie 150 zł za osobę można już zarezerwować pod numerem telefonu: 506 497 728 lub pisząc na adres: eventy@fabrykawelny.pl

KOLACJA CHARYTATYWNA DLA ADAMA PIECHY
2 WRZEŚNIA 2016, godz. 18.00
FABRYKA WEŁNY HOTEL&SPA