Kilkulatki własnoręcznie układały na talerzach smaczne kompozycje z marchwi, selera naciowego, papryki, ogórka, groszku, kalarepy, kukurydzy, oliwek, koperku, fasoli sałaty, szczypiorku i rukoli. Następnie zadaniem dzieciaków było zjedzenie przygotowanych obrazków.

- Na szczególne wyróżnienie zasłużyły dzieci, które odważyły się po raz pierwszy spróbować niektórych warzyw – mówią nauczycielki z „11”.      Na zajęciach przedszkolaki nauczyły się, jak radosne może być wspólne przygotowywanie posiłków. Wiedzą już też, że to, co zdrowe, może też ładnie wyglądać i wyśmienicie smakować.

Na zakończenie warsztatów pani dietetyk przygotowała dla dzieci niespodzianki - talerze zdrowych przekąsek oraz piramidy zdrowego żywienia i aktywności fizycznej.

Organizatorkami spotkania były Agnieszka Baśko i Anna Pacyniak-Gieranowska.