Udowodnili to, przygotowując pyszne muffinki, śniadaniowe zapiekanki i owocową sałatkę. A wszystko to na zajęciach pod kierunkiem Anny Szymańskiej oraz Beaty Prokopiak, wychowawczyni klasy 3a.

Tego dnia dzieci obejrzały również spektakl pt. „Mniam, mniam”, a wcześniej otrzymały wyróżnienie w szkolnym konkursie na jadłospis tygodniowy.

A oto przepis uczniów z „14” na muffinki: 1 jajko, pół szklanki mleka, ćwierć szklanki oleju, półtora szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, pół szklanki cukru, szczypta soli. Przygotowanie: w jednym naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: olej, mleko, roztrzepane jajko. Do naczynia z suchymi składnikami dodać składniki mokre, wymieszać wszystko szybko, tylko do połączenia się składników. Do ciasta można dodać 1 szklankę dowolnych owoców.