Znajdziemy je podczas Jarmarku Produktów Regionalnych, który w dniach 21-24 sierpnia ponownie zagości w Porcie Łódź.

Oferta stanowisk, które pojawią się na jarmarku, będzie wyjątkowo bogata. Wystawcy zaproponują tradycyjne, przygotowywane według starych receptur wędliny, aromatyczne i delikatne sery korycińskie, a także chrupiące pieczywo. Jarmark zaoferuje również dodatki kulinarne: marynowane w ziołach hiszpańskie oliwki, a także kandyzowane owoce i bakalie. Piwosze będą mogli wybierać spośród tradycyjnie wytwarzanych wyrobów łaskiego browaru Koreb. Wystawcy przygotują także coś dla amatorów słodkich i mocnych alkoholowych trunków. Z myślą o nich w ofercie pojawi się szeroki wybór miodów pitnych. Nie zawiodą się także wielbiciele tradycyjnej polskiej kuchni i ręcznie lepionych pierogów. Podczas Jarmarku Produktów Regionalnych będzie można wybierać w różnych rodzajach tych polskich przysmaków. Klientom ceniącym egzotyczne produkty wystawcy zaproponują aromatyczne mieszanki przypraw i wybór smakowych herbat. Nie zabraknie również stoisk z rękodziełem artystycznym i autorskimi obrazami.

Jarmark Produktów Regionalnych potrwa od 21 do 24 sierpnia i będzie zlokalizowany obok sklepu Saturn.