Bo razowy jest pyszny

Chleb razowy z piekarni „Społem” PSS nagrodzony

utworzono: 2017-03-09 11:33:11
ostatnia modyfikacja: 2017-03-09 12:04:08
autor:
- Nasz chleb razowy jest pieczywem mieszanym, wypiekanym z mąki żytniej razowej i mąki pszennej na naturalnym zakwasie – mówi Michał Nowak, kierownik piekarni przy ul. Konstantynowskiej 55.
 
Teraz w pabianickich sklepach można go kupić w cenie promocyjnej: 1,19 zł za 250 g i 1,99 zł za 500 g. Ceny promocyjne obowiązują od 7 do 18 marca.
 
Prestiżowy certyfikat jakości przyznany w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie” otrzymała po raz kolejny piekarnia „Społem” PSS. Tym razem nagrodzony został chleb razowy. Decyzja o wyróżnieniu zapadła podczas XXIII audytu żywności, zorganizowanego w ramach programu „Doceń polskie”. Eksperci ocenili ponad 180 produktów, lecz nagrodzili wyłącznie te spełniające wszystkie kryteria programu, czyli odpowiedni smak i wygląd oraz cena adekwatna do jakości. 
 
- Chleb razowy z Pabianic zdobył wysokie noty za oceniane kategorie i dlatego otrzymał godło jakości „Doceń polskie” - cieszy się Nowak. - Ponieważ ten znak promocyjny otrzymują tylko najbardziej wartościowe wyroby, stanowi on dla konsumentów cenną rekomendację. Mają pewność, że wybierają sprawdzony produkt i wspierają krajowego producenta.
 
Wcześniej godłem „Doceń polskie” nagrodzili nasz chleb staropolski żytni. Twórca programu jest także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) dla blogerów kulinarnych.



Komentarze do artykułu: Bo razowy jest pyszny

Nie ma komentarzy do tego artykułu.

Jeśli chcesz dodać komentarz, musisz się zalogować.

Kliknij tutaj

ad

reklama



reklama


Nasze najnowsze video

Koncert na Wodnych Bębnach podczas obchodów Dni Wody w Pabianicach




ad



facebook


ad