Bo razowy jest pyszny

Chleb razowy z piekarni „Społem” PSS nagrodzony

utworzono: 2017-03-09 11:33:11
ostatnia modyfikacja: 2017-03-09 12:04:08
autor:
- Nasz chleb razowy jest pieczywem mieszanym, wypiekanym z mąki żytniej razowej i mąki pszennej na naturalnym zakwasie – mówi Michał Nowak, kierownik piekarni przy ul. Konstantynowskiej 55.
 
Teraz w pabianickich sklepach można go kupić w cenie promocyjnej: 1,19 zł za 250 g i 1,99 zł za 500 g. Ceny promocyjne obowiązują od 7 do 18 marca.
 
Prestiżowy certyfikat jakości przyznany w Ogólnopolskim Programie Promocyjnym „Doceń polskie” otrzymała po raz kolejny piekarnia „Społem” PSS. Tym razem nagrodzony został chleb razowy. Decyzja o wyróżnieniu zapadła podczas XXIII audytu żywności, zorganizowanego w ramach programu „Doceń polskie”. Eksperci ocenili ponad 180 produktów, lecz nagrodzili wyłącznie te spełniające wszystkie kryteria programu, czyli odpowiedni smak i wygląd oraz cena adekwatna do jakości. 
 
- Chleb razowy z Pabianic zdobył wysokie noty za oceniane kategorie i dlatego otrzymał godło jakości „Doceń polskie” - cieszy się Nowak. - Ponieważ ten znak promocyjny otrzymują tylko najbardziej wartościowe wyroby, stanowi on dla konsumentów cenną rekomendację. Mają pewność, że wybierają sprawdzony produkt i wspierają krajowego producenta.
 
Wcześniej godłem „Doceń polskie” nagrodzili nasz chleb staropolski żytni. Twórca programu jest także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) dla blogerów kulinarnych.



Komentarze do artykułu: Bo razowy jest pyszny

Nie ma komentarzy do tego artykułu.

Jeśli chcesz dodać komentarz, musisz się zalogować.

Kliknij tutaj

ad

ad


reklama


Nasze najnowsze video

Sarna w parku słowackiego




ad



facebook