ad

Wielkanocna edycja Jarmarku przywita smakoszy regionu chlebami, ciastami i bułeczkami, wypiekanymi według receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Na stoiskach będzie można znaleźć tradycyjnie wędzone wędliny i kiełbasy, a także różne rodzaje rozgrzewających herbat. Nie zabraknie też kandyzowanych bakalii, przypraw świata czy hiszpańskich oliwek. Goście Portu Łódź, którzy między 10 a 19 kwietnia wybiorą się do centrum na zakupy, będą mogli zaopatrzyć się również w różne gatunki miodu, w tym w ich pitne odmiany. Tradycyjnie już wystawcy zaoferują zdrowe sery, wędzone ryby, pierogi, a dla fanów słodyczy – ręcznie zawijane krówki z Mazur.

Podczas Jarmarku Produktów Regionalnych, zlokalizowanego obok sklepu Saturn, goście centrum będą mogli nabyć także ręcznie wykonaną biżuterię, decoupage i rękodzieło artystyczne.