Przędzalnia to dowód na to, że współczesny styl i elegancja nie muszą być domeną jedynie wielkich metropolii. Industrialne wnętrze starej Pawelany zmieniło się w gustowną restaurację, zachowującą proste formy dawnego obiektu. Naturalną cegłę zdobią obrazy utalentowanych artystów, a całość dopełniają nowoczesne wyposażenie i elegancko zastawione stoły.

W menu znaleźliśmy szeroki wachlarz najrozmaitszych dań, tworzonych z myślą o powszechnienie cenionych smakach. Widać, że twórcy menu pamiętali o różnych gustach i nawykach żywieniowych swoich gości, ponieważ w karcie znalazły się dania w wersji bezglutenowej i wegetariańskiej. Poprzez finezyjne połączenia tradycyjnych dań z przyprawami orientalnymi i nutami owocowymi, możemy skosztować wykwintnych potraw pełnych nowych doznań kulinarnych. 

Restauracja, do której możemy wejść od ul. Lipowej oraz przez recepcję Hotelu, to miejsce dla miłośników i wielbicieli dobrego jedzenia, wina, towarzystwa i wydarzeń kulturalnych. Najbliższe będzie miało miejsce już 8 marca, kiedy to z okazji Dnia Kobiet odbędzie się wspaniały koncert Quinteto el Tango. Warto zobaczyć, posłuchać i delektować się wykwintną kuchnią.

Zespół uzdolnionych kucharzy stworzył kartę dań, w której znalazło się miejsce na nowoczesne dania kuchni międzynarodowej i tradycyjne smaki kuchni regionalnej. W karcie menu Restauracji Przędzalnia znajdziemy takie dania, jak rosół z delikatnymi knedelkami, sałatę z kozim serem, kaczkę z pieca czy creme brulee. Wyśmienity smak dań podkreślają wina z Chile, Francji i Włoch. Nowocześnie zaaranżowane dania w stylu kuchni fusion nie tylko wyśmienicie smakują, ale cieszą oko każdego gościa.