Przędzalnia to dowód na to, że współczesny styl i elegancja nie muszą być domeną jedynie wielkich metropolii. Industrialne wnętrze starej Pawelany zmieniło się w gustowną restaurację, zachowującą proste formy dawnego obiektu. Naturalną cegłę zdobią obrazy utalentowanych artystów, a całość dopełniają nowoczesne wyposażenie i elegancko zastawione stoły.
W menu znaleźliśmy szeroki wachlarz najrozmaitszych dań, tworzonych z myślą o powszechnienie cenionych smakach. Widać, że twórcy menu pamiętali o różnych gustach i nawykach żywieniowych swoich gości, ponieważ w karcie znalazły się dania w wersji bezglutenowej i wegetariańskiej. Poprzez finezyjne połączenia tradycyjnych dań z przyprawami orientalnymi i nutami owocowymi, możemy skosztować wykwintnych potraw pełnych nowych doznań kulinarnych.
Restauracja, do której możemy wejść od ul. Lipowej oraz przez recepcję Hotelu, to miejsce dla miłośników i wielbicieli dobrego jedzenia, wina, towarzystwa i wydarzeń kulturalnych. Najbliższe będzie miało miejsce już 8 marca, kiedy to z okazji Dnia Kobiet odbędzie się wspaniały koncert Quinteto el Tango. Warto zobaczyć, posłuchać i delektować się wykwintną kuchnią.
Zespół uzdolnionych kucharzy stworzył kartę dań, w której znalazło się miejsce na nowoczesne dania kuchni międzynarodowej i tradycyjne smaki kuchni regionalnej. W karcie menu Restauracji Przędzalnia znajdziemy takie dania, jak rosół z delikatnymi knedelkami, sałatę z kozim serem, kaczkę z pieca czy creme brulee. Wyśmienity smak dań podkreślają wina z Chile, Francji i Włoch. Nowocześnie zaaranżowane dania w stylu kuchni fusion nie tylko wyśmienicie smakują, ale cieszą oko każdego gościa.
Komentarze do artykułu: Byliśmy w Przędzalni
Nasi internauci napisali 12 komentarzy
komentarz dodano: 2014-03-08 18:41:15
komentarz dodano: 2014-03-07 21:14:43
Pestka jest to taka mała restauracja na Gubałówce, przy Bonieckim, bardzo polecam! Pysznie, sympatycznie, fakt, może nie za grosze, ale warto :)
komentarz dodano: 2014-03-07 17:39:36
Pozdrawiam
komentarz dodano: 2014-03-05 23:07:48
Jeśli więc ceny będą zbliżone to na pewno skorzystam.
Swoją drogą nowa restauracja w Łodzi na rynku Manufaktury swoiem wnętrzem elegancji za nic nie przypomina a ceny nie są najniższe!
komentarz dodano: 2014-03-05 16:13:40
patrząc na sam prawy brzeg zdjęcia wygląda, ze tam stoły są już połączone. Po lewej też widać stoły z 4 krzesłami.
Od kiedy działa już ten hotel i restauracja? Jakoś info mnie ominęło...
Pestka? Co to? Gdzie to? Znajdę! ;)
komentarz dodano: 2014-03-05 13:54:25
Sama prawdopodobnie będę musiała dojrzeć do odwiedzin, bo nie za dobrze czuję się w restauracjach z wyższej półki, a ta pewnie taką jest. Podobne odczucia miałam do Tkalni, do której nigdy nie weszłam przez takie uczucie, że to jest miejsce do którego nie pasuję, a przyznam szczerze, że teraz żałuję, że się nie przełamałam, bo Pestka, którą otworzyli jedni z dawnych właścicieli Tkalni jest moją ulubioną restauracją w Pabianicach (a do najtańszych też nie należy). Myślę, że Przędzalnia pozytywnie nas zaskoczy :) A jeśli chodzi o tą bolączkę dot. brak miejsc dla kilku osób to po zarówno prawej i jak lewej stronie wyraźnie widać stoły "rodzinne"...
komentarz dodano: 2014-03-05 09:53:41
komentarz dodano: 2014-03-04 18:48:35
komentarz dodano: 2014-03-03 16:25:43
komentarz dodano: 2014-03-03 16:23:49
komentarz dodano: 2014-03-03 15:53:51
komentarz dodano: 2014-03-03 14:48:13