- Mamy czterdzieści trzy rodzaje pieczywa. Zaopatruje nas piekarnia Społem PSS z ulicy Konstantynowskiej i Bocznej – mówi Jadwiga Grabowska, zastępca kierownika działu spożywczo – przemysłowego w SDH Trzy Korony.
Chleb wypiekany jest według tradycyjnych receptur, na naturalnym zakwasie i bez użycia polepszaczy.
Na sklepowe półki trafia tuż po upieczeniu, czemu zawdzięcza wyjątkowy smak i świeżość. Dostarczany jest w nietypowych godzinach.

- Chleb dostajemy o godzinie 10.00. Jest jeszcze gorący i cieszy się wśród klientów dużą popularnością – twierdzi Małgorzata Brykowska, zastępca kierownika działu spożywczo-przemysłowego w SDH.

Oprócz porannego wypieku pieczywo na zamówienie może zostać dowiezione także w godzinach popołudniowych - co jest nowością w Pabianicach.

O pieczywie z piekarni Społem PSS pisaliśmy: www.zyciepabianic.pl/wydarzenia/miasto/nasze-sprawy/54-tysiace-bulek-dziennie.html