W piątek jury doceniło aż 20 wyrobów pabianickich zakładów mięsnych zgłoszonych do konkursu Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego. Miano „Produktu najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” zdobyły produkty Pamso: kiełbasy - szynkowa wieprzowa, krakowska parzona, wiejska pieczona, podwawelska, piwna, staropolska, „Od gospodarza” oraz „Pamsówka”, parówki „Misiaczki”, a także: fantazja z kurczaka, golonki - pieczona i dębicka, salceson ozorowy, kęs turystyczny, pasztetowa wędzona, pasztet „Pani Jadzi”, wieprzowina od gospodarza, mortadela, udko faszerowane oraz krokiety z mięsem. Tak licznej grupy nagrodzonych wyrobów nie ma żadna firma wędliniarska w Polsce.
Zwycięski puchar prezesowi Pamso - Joachimowi Nowakowi, wręczył Marek Sawicki - minister rolnictwa i rozwoju wsi.

Piątkowa uroczystość była częścią Krajowego Kongresu o Mięsie i Technologii, połączonego z obchodami XXXI Dni Przemysłu Mięsnego.