Czy jednak zamawianie na wynos w obecnym, trudnym czasie, jest bezpieczne?

Higiena to podstawa

- Od istnienia firmy mamy wdrożone wyższe standardy higieny, bo tego wymaga praca z surową rybą - zapewniają pracownicy Ikura Sushi. - W standardzie sushi masterzy i kucharze pracują w rękawiczkach. Używamy mydeł antybakteryjnych oraz profesjonalnych srodków do odkażania.


Obecnie w lokalu wyznaczona jest strefa odbioru i nikt oprócz załogi nie może wejść na salę. Nawet osoba dowożąca posiłki. Do tego każdy odbierający posiłek ma możliwość skorzystania z płynu odkażającego. A i to nie koniec środków ostrożności.
- Załoga jest podzielona rotacyjnie. Pracujemy przy minimum personelu - słyszymy.

Niekoniecznie na surowo

Jeśli ktoś ma obawy co do surowej ryby, każde danie obsługa może poddać obróbce termicznej. Ryba może zostać przyrządzona na grillu, w panierce tempura lub panko. Można też zamówić inne danie z menu niż sushi, na przykład rewelacyjną orientalną zupę ramen czy miso. Do tego danie główne - krewetki w kimchi, pad thai czy inne propozycje. Szczegółowe menu znajdziemy na stronie ikurasuchi.pl lub na fanpejdzu restauracji na Facebooku.

Przyjęcie z Ikura Sushi

Choć imprezy rodzinne trzeba odłożyć na inny czas, nic nie stoi na przeszkodzie by przeżyć ważną okazję (urodziny, rocznicę ślubu) w domowym zaciszu z ukochaną osobą. Ikura zadba o to, byście mogli dobrze zjeść we własnym domu. Wystarczy zamówić ulubione japońskie dania z dostawą pod wskazany adres.

Jak zamawiać?

Zamówienie można złożyć telefonicznie:
Tel. Ikura Sushi +48 730 310 001

Można wybrać zarówno dostawę do domu (płatność gotówką - kurier po każdej płatności odkaża ręce) lub z odbiorem osobistym w bezpiecznym punkcie odbioru - tu zapłacimy kartą. Adres? Zamkowa 23A lok. 1.