Jego finał odbył się w mikołajkowy wieczór w Centrum Seniora. Nagrodą główną w każdej kategorii była wielofunkcyjna frytkownica beztłuszczowa. 

O wynikach zadecydowała komisja w składzie: Wiesław Bober - szef kuchni Fabryka Wełny Hotel & Spa, Magdalena Pękala – dietetyk oraz Michał Pytko – prowadzący cykl prelekcji z zakresu dietoterapii i chorób dietozależnych poprzedzających konkurs. 

Zwycięskie potrawy to sałatka "WEG" (posiłek wegański), keto pizza na serowym spodzie (posiłek w stylu keto) oraz deser choco-nut (deser w wydaniu fit).  

W konkursie udział wzięły także: kurczak pod pierzynką z porów, ciasteczka owsiane, sałatka z ciecierzycą i awokado, kotlety ziemniaczane, omlet wytrawny, jesienne babeczki orzechowe. 

Zgromadzona na sali widownia przyznała po jednej nagrodzie publiczności w każdej kategorii, którą był blender ręczny. Wybory publiczności pokryły się w 100% z wyborami komisji konkursowej.

Autorzy pozostałych dań nie wyszli z pustymi rękoma. Nagrodą pocieszenia były mini blendery z butelką.

Przepisy na zwycięskie potrawy już wkrótce pojawią się na stronie https://um.pabianice.pl w zakładce "Zdrowe Łódzkie na plus".

Konkurs na Zdrowy Posiłek zrealizowany został w ramach zadania „Zdrowe Łódzkie na plus” finansowanego ze środków Samorządu Województwa Łódzkiego.