Komentarze do artykułu: Ogromny pomidor wyhodowany w Pabianicach
Nasi internauci napisali 10 komentarzy
Dzwon Zygmunta
komentarz dodano: 2020-09-28 16:45:04
tadeuszku, idziesz jak zawsze w zaparte..., twój sposób. Życze smacznego z pomidorków twego, własnego chowu.
tadeusz
komentarz dodano: 2020-09-28 10:18:01
Tak dzwońcu masz rację nie widziałem nigdy pomidora, jak co roku jest tyle samo buhahaha my wszyscy jemy pryskane tylko ty jedyny masz te wyjątkowe buhaha
Tata Dzwona Zygmunta
komentarz dodano: 2020-09-28 09:46:50
tadeuszku, znowu pitolisz dla pitolenia. Swoimi żółtymi i pomarańczowymi sopelkami pomidorkami, niepryskanymi - obdzieliłem sąsiadów, bo w tym roku nasypało mi tego jak winogron... Dosłownie, B. nadmiary przeznaczyła na żółte zupki pomidorowe. Także w słoiczkach, na zimę - gotowce ze swoistym smakiem. Duże malinówki, ale nie aż takie poszły, poza bieżącym spasaniem w sałatkach, właśnie w zalewie. Nie iwesz, jak smakuje taki zimą na śniadanie. Oczywiście nie w plasterkach tylko w musie z pełnym smakiem świeżego pomidora. Więc... pomidoruj się pojedynczymi plastereczkami na kanapce na wagę.
tadeusz
komentarz dodano: 2020-09-28 07:57:23
Widzisz dzwońcu wystarczy się podzielić i dać radość innym, sąsiedzi czekają. Ale nie czekaj, ty wolisz sam ze słoika buhaha
Kuma
komentarz dodano: 2020-09-27 23:56:59
Marku -sąsiadów mógłbyś poczęstować aby posmakowali tego nie pryskanego pomidorka.Na pewno mniamuśny.
Dzwon Zygmunta
komentarz dodano: 2020-09-26 20:20:12
wygląda mi na to, że chciałbyś, po raz kolejny być zabawny. Tymczasem błaznujesz, po raz kolejny.
tadeusz
komentarz dodano: 2020-09-26 19:21:25
Tak dzwońcu masz rację, a jak wogóle wygląda pomidor i do czego służy ? buhaha
Dzwon Zygmunta
komentarz dodano: 2020-09-26 15:01:01
tadziu! czuć z daleka, żeś w życiu nie posadził swojego krzaczka pomidora, ani nie zebrałeś z niego plonu. Swojego, niepryskanego. Na bezpośrednią konsumpcję, pomidorową "na żywo" - robię w trzech kolorach, bo mam takie krzaczki. A także właśnie takie przechowalnie na jesienne i zimowe weckendowe śniadania. Nie bardzo łapiesz, co to 88 dkg pomidora w jednym...
Ale jeśli ty potrafisz taki wynik spałaszować na kanapę i kremidło... fiu, fiuuu , uznanie!
tadeusz
komentarz dodano: 2020-09-26 09:09:21
To tylko nasz dzwoniec mógł wpaść na pomysł by po 6 miesiącach wyczekiwania na pomidora wrzucić go do słoika w zalewie by rozmiękł kompletnie. Mnie by wystarczyło zdjecie. I zachwycałbym się świeżym pomidorem przy konsumpcji czy na kanapce czy też w kremie.
Tata Dzwona Zygmunta
komentarz dodano: 2020-09-26 07:00:14
hm.. pytanie Hamletowskie - jeść, czy nie jeść - oto jest pytanie!
Ale można wydłużyć żywotność radości patrzenia. Wrzucić go w całości do słoja, zalać zalewą, zawekować.
Oko będzie cieszył długo a potem zjeść. W plasterkach się nie uda, ale smak pozostanie.
„Swojej pracy nie zamienię na nic innego”
21-letnia starsza posterunkowa Roksana Rózga z pabianickiej komendy policji to jedna z 17 finalistek konkursu Miss Polonia Województwa Łódzkiego. Pabianiczanka dostała się do półfinałów wyborów ogólnopolskich
PSM obniża przedpłaty za ciepło
Niższe przedpłaty za c.o. Można płacić zaliczki po staremu i liczyć na nadpłatę przy rocznym rozliczeniu kosztów ogrzewania.
To było sportowe święto Pabianic
Na starcie XII Pabianickiego Półmaratonu odliczyło się 1.240 zawodników. Wystartowali też „Janusze” i panie w szpilkach
Małżeństwo doskonałe
Ona jest spod znaku Bliźniąt, on to Panna. Spotkali się 26 lat temu i znają się jak „łyse konie”. O czym marzą, z czego są zadowoleni - opowiadają Anna i Arkadiusz Bujaczowie
Małżeństwa na medal
Pabianiczanie, którzy przeżyli razem ponad pół wieku, odebrali medale od prezydenta. Wśród jubilatów były pary świętujące żelazne, diamentowe i szmaragdowe gody
Pływaczki zostaną. Nowy basen jak marzenie
Architekt Mariusz Szczuraszek przedstawił koncepcję budowy nowej krytej pływalni w naszym mieście. Powstanie przy stadionie, na terenie między ulicami Kilińskiego i „Grota” Roweckiego
Ma smykałkę do interesów
Wojciech Wojtaszek z Pabianic to najmłodszy uczestnik „Zakupów w ciemno”, telewizyjnego programu TTV. 19-latek licytuje palety i prowadzi sprzedaż w internecie
Remont starówki dłuższy i droższy
Do końca sierpnia ma potrwać rewitalizacja płyty Starego Rynku. Rozszerzenie prac archeologów wpłynęło znacznie na czas trwania i koszt inwestycji
Co było pierwsze? Kura czy jajko?
To odwieczne pytanie, które urosło niemal do rangi filozoficznego. Robert Kraska, właściciel kurzej fermy w Szynkielewie, nie ma z nim problemu. Do niego trafiają kurczęta. Jednodniowe maluchy prosto z wylęgarni w imponującej liczbie 18.000
Komentarze do artykułu: Ogromny pomidor wyhodowany w Pabianicach
Nasi internauci napisali 10 komentarzy
komentarz dodano: 2020-09-28 16:45:04
komentarz dodano: 2020-09-28 10:18:01
komentarz dodano: 2020-09-28 09:46:50
komentarz dodano: 2020-09-28 07:57:23
komentarz dodano: 2020-09-27 23:56:59
komentarz dodano: 2020-09-26 20:20:12
komentarz dodano: 2020-09-26 19:21:25
komentarz dodano: 2020-09-26 15:01:01
Ale jeśli ty potrafisz taki wynik spałaszować na kanapę i kremidło... fiu, fiuuu , uznanie!
komentarz dodano: 2020-09-26 09:09:21
komentarz dodano: 2020-09-26 07:00:14
Ale można wydłużyć żywotność radości patrzenia. Wrzucić go w całości do słoja, zalać zalewą, zawekować.
Oko będzie cieszył długo a potem zjeść. W plasterkach się nie uda, ale smak pozostanie.