Skład ciasta: pół kg mąki, 15 dag masła, 2 jajka, 2 kopiaste łyżki miodu, 2 łyżeczki sody, 1 szkl. cukru.

Polewa: orzechy, łyżka masła, 2 łyżki miodu, 10 dag cukru

Krem: 2 szkl. mleka, półtorej łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 5 łyżek cukru, cukier waniliowy, paczka masła lub margaryny

Wykonanie: Składniki ciasta zagnieść, upiec 2 lub 3 placki. Ugotować budyń z mleka, mąki i cukru. Z gorącą masą zmiksować posiekaną kostkę margaryny. Upieczone placki przełożyć masą budyniową. Orzechy krótko podsmażyć na maśle. Dodać miód i cukier. Nie trzymać długo na ogniu, bo karmel zrobi się twardy. Gorącą masą orzechową pokryć równomiernie wierzch ciasta.