Menu restauracji Marrakesz przy ul. Bugaj 61 powiększyło się o nowe potrawy, między innymi z mało znanej u nas jagnięciny. Steki czy mielone mięso przyrządzone są w tradycyjny sposób przez kucharza prosto z Maroka. Ich orientalny smak to zasługa między innymi oryginalnych przypraw.

Tadżin to tradycyjne danie z mięsa i warzyw przyrządzone w specjalnym glinianym naczyniu. Dzięki wielogodzinnemu próżeniu na małym ogniu, mięso staje się wyjątkowo miękkie i delikatne oraz przechodzi smakiem warzyw i przypraw. Kto chce zamówić ten marokański specjał, musi wcześniej zadzwonić do restauracji (42 215-03-05), ponieważ samo jego przyrządzenie trwa kilka godzin.

Latem lubimy potrawy z grilla. W Marrakeszu podają grillowane krewetki, kalmary, ryby i warzywa.

Każdy z gości jest witany tradycyjną herbatą po turecku. To obyczaj znany w krajach arabskich. W menu restauracji nie zabrakło również szybkich przekąsek i dań, które będą idealne na lunch.