Autorem kulinarnej uczty tym razem będzie szef kuchni Hotelu andel's Łódź, Mirosław Jabłoński. Swój udział w charakterze gości specjalnych potwierdzili: Pascal Brodnicki, Karol Okrasa, Andrzej Polan, Robert Sowa, Kurt Scheller i Michel Moran.

W tym roku pieniądze ofiarowane przez gości kolacji zostaną przeznaczone na pomoc: Hospicjum Domowemu, Hospicjum Stacjonarnemu oraz Hospicjum Perinatalnemu Fundacji Gajusz, Stowarzyszeniu Łódzkie Hospicjum dla Dzieci, Oddziałowi Intensywnej Opieki Medycznej i Anestezjologii Ośrodka Pediatrycznego im. Dr. J. Korczaka oraz Oddziałowi Nefrologii i Stacji Dializ Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego im. N. Barlickiego.   

Kolacja odbędzie się 14 października (sobota) w Hotelu andel's Łódź (ul. Ogrodowa 17) o godz. 19.30.
Żeby wziąć w niej udział, trzeba kupić wejściówkę. Do wyboru są dwa typy zaproszeń: bilet VIP - przy stoliku w pierwszym rzędzie, w towarzystwie jednego z gości specjalnych - 500 zł/os. lub bilet normalny - 350 zł/os.
Ilość miejsc jest ograniczona!

Udział w kolacji można zgłosić pod adresem: renata.rzepkowskabartos@gmail.com lub pod numerem telefonu 508 351 327.
Organizatorem kolacji jest stowarzyszenie „Przyjaciele świata”.