- Tutaj serwujemy inną kuchnię. W karcie są: gyros, owoce morza, ryby, pieczeń z pieca indukcyjnego – wylicza Grzegorz. - Za dwa tygodnie rozpoczniemy podawanie lodów i deserów lodowych.
Pikanterii lokalowi dodają kolory: rozgrzewający pomarańczowy, morski, wychładzający fiolet i uspokajający szaleństwo barw - przetarty szary. Ściany zdobią przepiękne zdjęcia Wenecji, Rzymu.
- Lokal adresowany jest do miłośników dobrego jedzenia i nowoczesnych wnętrz – dodaje współwłaściciel. - Dlatego na gości czekają miękkie kolorowe kanapy i krzesła.
Specjalnością będą: pikantny sos grecki i rzadko serwowane w Pabianicach owoce morza, kalmary, łosoś.
- Na początek proponujemy promocyjne ceny na gyros wieprzowy i pieczeń wieprzową. Wszystkie dania podajemy z frytkami lub ryżem – wylicza Czestkowski.
Za 12,50 zł zjemy gyros z sosem, frytkami lub ryżem i surówką z białej kapusty. Złotówkę więcej zapłacimy z pieczeń wieprzową z frytkami lub ryżem i z surówką.
Z kega będą podawane Heineken i Żywiec.
- Coraz więcej osób pije wino, dlatego przygotowaliśmy dla nich taką samą ofertę jaką mamy w Pizza Pabie na dole – zapewnia.
Pikanterii dodaje lokalowi toaleta, bo przepiękne mozaiki ręcznie układane zdobią podłogi i ściany.

Pikanteria mieści się przy zbiegu ulic Moniuszki i Kościuszki na pietrze. Jest czynna przez cały tydzień w godz. 12.00-22.00.