- Tutaj serwujemy inną kuchnię. W karcie są: gyros, owoce morza, ryby, pieczeń z pieca indukcyjnego – wylicza Grzegorz. - Za dwa tygodnie rozpoczniemy podawanie lodów i deserów lodowych.
Pikanterii lokalowi dodają kolory: rozgrzewający pomarańczowy, morski, wychładzający fiolet i uspokajający szaleństwo barw - przetarty szary. Ściany zdobią przepiękne zdjęcia Wenecji, Rzymu.
- Lokal adresowany jest do miłośników dobrego jedzenia i nowoczesnych wnętrz – dodaje współwłaściciel. - Dlatego na gości czekają miękkie kolorowe kanapy i krzesła.
Specjalnością będą: pikantny sos grecki i rzadko serwowane w Pabianicach owoce morza, kalmary, łosoś.
- Na początek proponujemy promocyjne ceny na gyros wieprzowy i pieczeń wieprzową. Wszystkie dania podajemy z frytkami lub ryżem – wylicza Czestkowski.
Za 12,50 zł zjemy gyros z sosem, frytkami lub ryżem i surówką z białej kapusty. Złotówkę więcej zapłacimy z pieczeń wieprzową z frytkami lub ryżem i z surówką.
Z kega będą podawane Heineken i Żywiec.
- Coraz więcej osób pije wino, dlatego przygotowaliśmy dla nich taką samą ofertę jaką mamy w Pizza Pabie na dole – zapewnia.
Pikanterii dodaje lokalowi toaleta, bo przepiękne mozaiki ręcznie układane zdobią podłogi i ściany.
Pikanteria mieści się przy zbiegu ulic Moniuszki i Kościuszki na pietrze. Jest czynna przez cały tydzień w godz. 12.00-22.00.
Doda miastu pikanterii
opublikowano: 2008-04-02 12:27:16
autor: redakcyjny zespół
autor: redakcyjny zespół
Komentarze do artykułu: Doda miastu pikanterii
Nasi internauci napisali 3 komentarzy
komentarz dodano: 2008-04-03 10:50:42
komentarz dodano: 2008-04-03 10:47:23
Jedynym jasnym punktem jest ryż, naprawde dobrze podany. Innych potraw nie testowałem, uczynie to niebawem :)
I na koniec obsługa. Przemiła kelnerka, która niestety myli stoliki i nie zna karty dań (narazie jej wybaczam, widać dopiero się uczy)
Reasumując. Średni start, mam nadzieje że się poprawią. Szkoda że w naszym mieście nie wystarowała knajpa z ambitniejszą kuchnią i ambitniejszym wystrojem.
komentarz dodano: 2008-04-02 23:23:50