Na stoiskach będzie można kupić różne gatunki pieczywa, wędlin, serów oraz inne tradycyjnie wytwarzane smakołyki.

Pszenny czy razowy? Z dodatkiem żurawiny, a może pestek dyni? Na klientów Portu Łódź, którzy od najbliższego czwartku do niedzieli odwiedzą Jarmark Regionalny, czekać będzie szeroki wybór nie tylko pieczywa. Wśród produktów wystawców znajdą się także wędliny, kiełbasy oraz sery. Wielbicieli słodkości z pewnością ucieszą ciasta, ciasteczka i pyszne drożdżówki, wypiekane zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Dla dzieci (i nie tylko) przygotowano ręcznie wyrabiane krówki z Mazur w różnych smakach. Klienci będą mogli kupić miody, także te pitne oraz regionalne piwo.

Podczas Jarmarku na klientów Portu czekają także smaki całego świata zamknięte w aromatycznych przyprawach i herbatach. Wielbiciele zdrowych przekąsek docenią suszone owoce.