Zamysłem do otworzenia „Pychotki” przy ul. Nawrockiego 78 było serwowanie tanio świeżych, domowych i smacznych obiadów. Tu codziennie można zjeść coś innego. We wtorki i środy zamówimy zupę pieczarkową, pomidorową lub serową z kulkami mięsnymi, przygotowywaną według babcinej receptury, a na drugie danie do wyboru: leczo, gołąbki. Natomiast w czwartki, piątki i soboty gotowane tu są zupy: ogórkowa, żurek z kiełbasą i jajkiem oraz gulaszowa, a na drugie fasolka po bretońsku i bigos. Półlitrowe kubeczki z zupą kosztują od 5 do 7 zł, za drugie dania zapłacimy 8,50 – 9 zł.

Oprócz tego codziennie pieczone są tu cienkie naleśniki na słodko i słono (2 sztuki od 5 do 9 zł). „Naleśnikożercy” mają do wyboru naleśniki z serem i rodzynkami moczonymi w rumie, naleśniki z miodem, dżemem i bitą śmietaną czy uwielbiane przez dzieci naleśniki z nutellą i bananem. Bardziej treściwe są naleśniki z farszem: z szynką, mięsem lub warzywami. Pabianiczanie pokochali nawet… placki ziemniaczane.

- Zrobiłam raz i taki zapach się rozniósł, że klienci się o nie dopytywali. Placki też można zamawiać na słodko, jak również z farszem warzywnym lub mięsnym i sosami - mówi Agnieszka Gajda, współwłaścicielka.

Od niedawna właścicielki wprowadziły zestawy śniadaniowe i obiadowe. W propozycjach są połączenia naleśników z kawą lub herbatą (śniadanie) oraz zupy z drugimi daniami.

Bar czynny jest od wtorku do piątku (8.00–16.00) oraz w soboty (8.00–14.00).

- Obiady dowozimy do domów i firm. Na dowóz nie trzeba długo czekać, zwykle jest to około 20 minut – dodaje właścicielka. - Warto też dopytywać o nowości spoza menu.

Zgłodniałeś? Zamów na wynos lub zadzwoń 574 253 890. Menu szukaj też na facebooku: https://www.facebook.com/Pychotka-1964487400436634/