Do oferty restauracji dołączyły dwie nowe wersje klopsików – wegetariańskie i drobiowe. Nowe klopsiki GRÖNSAKSBULLAR zrobione są z warzyw i roślin strączkowych, dzięki czemu są nie tylko smaczne, ale i skomponowane zgodnie z zasadami zdrowego żywienia i zbilansowanej diety.

Klopsiki GRÖNSAKSBULLAR zrobione są z warzyw (marchewka, papryka, kukurydza, jarmuż), roślin strączkowych (zielony groszek, ciecierzyca), oleju rzepakowego oraz przypraw. To idealna propozycja na lunch czy obiad zwłaszcza dla wegetarian i wegan, ale również dla osób, które dbają o urozmaiconą dietę. Są bogatym źródłem białka oraz błonnika, a swój smak zawdzięczają dużym kawałkom warzyw. Ponieważ klopsiki GRÖNSAKSBULLAR nie zawierają najbardziej popularnych alergenów, w tym m.in. glutenu, będą odpowiednie również dla osób cierpiących na różnego rodzaju nietolerancje pokarmowe. IKEA proponuje kilka dań z wegańskimi klopsikami i świeżymi, lokalnymi dodatkami. Klopsiki GRÖNSAKSBULLAR można też kupić w Sklepiku Szwedzkim.

Oprócz nowych, wegańskich klopsików, w ofercie IKEA Łódź pojawiły się także klopsiki drobiowe, które doskonale komponują się z puree ziemniaczanym i sosem śmietanowym. Tradycyjne klopsiki pozostają w sprzedaży, tak więc klienci będą mieli 3 opcje do wyboru. Klopsiki dostępne są w zestawach po 10, 15 i 20 sztuk, a także w zestawach dla dzieci z soczkiem gratis.