Sprawa mocno poruszyła mieszkańców. Dyskusja na ten temat toczyła się na facebookowej stronie Życia Pabianic.

„Nie ma lepszych bułek niż PSS Pabianice”; „Powinni je zarejestrować jako wyrób regionalny, są bardzo smaczne”; „W Łasku też czekamy na Wasze bułeczki” - czytamy w komentarzach pod tekstem.

I doczekaliśmy się. Dziś bułki społemowskie znów trafiły do sklepów. Ale są nieco inne, przede wszystkim zyskały na wielkości.

- Po kilkudniowej przerwie wróciły w ofercie piekarni bułki kajzerki i bułki grahamki, produkowane według wyjątkowej receptury należącej do „Społem” w Pabianicach, niezmiennej od przeszło 25 lat – informuje Krystyna Michlewska, prezes firmy. - Bułki kajzerki, popularnie zwane w naszym mieście pabiankami, są wytwarzane w ilości już prawie 60 tysięcy sztuk dziennie. Klienci czekali na te bułki i z zadowoleniem przyjmują ich powrót na sklepowe półki.

O zniknięciu bułek pisaliśmy TUTAJ.